Podcast

Mark Rutte: de prima donna van het Europese theater

Het is een opmerkelijk gevolg van de coronacrisis: opeens is premier Mark Rutte de prima donna in een groot Europees theaterstuk.

Vandaag wordt hoog spel gespeeld in Brussel. Alle Europese regeringsleiders komen bij elkaar, fysiek, voor het eerst sinds de coronauitbraak. Ze willen de EU uit het economische dal trekken dat door het virus is veroorzaakt. Er is geld, er ligt een plan, maar niet alle lidstaten kunnen zich daarin vinden. Het grootste obstakel: Mark Rutte.

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Henk Ruigrok van der Werven
Montage: Yeppe van Kesteren

Lees ook het stuk dat Clara van de Wiel schreef in aanloop naar de EU-top: De druk op Rutte neemt toe. Gaat-ie om? Eerder maakten we een podcast naar aanleiding van de EU-begroting en de (on)mogelijkheden van 27 verschillende belangen: Het slagveld van de EU-begroting Luister ook de de podcast over de woede van Zuid-Europa die Nederland zich op de hals haalde in april dit jaar: Europa is boos op Nederland