Maatregelen

Horecabranche sleept Nederlandse staat voor de rechter

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is donderdag een kort geding begonnen tegen de Nederlandse staat om zo snel mogelijk versoepeling van de coronamaatregelen voor de horeca af te dwingen. De KHN vindt de huidige maatregelen voor de horeca „veel strenger dan noodzakelijk” en willekeurig. De organisatie rekent het de Nederlandse staat aan dat het „geen enkel perspectief” biedt. Door de te strenge maatregelen, handelt de Nederlandse staat in strijd met de grondrechten, vindt de KHN. Zij eist dat de staat de huidige maatregelen versoepelt en dat de anderhalvemeterregel niet meer geldt voor groepen tot negen personen en ook niet voor zitplaatsen op terrassen. Daarnaast wil de KHN dat er objectieve criteria komen voor toekomstige maatregelen. Het kort geding dient op 23 juli. (NRC)