Lichaam vermist Duits meisje (14) gevonden ten noorden van Ameland

Noordzee Het lichaam van het meisje werd gevonden bij een booreiland. Ze werd al sinds zaterdag vermist. De autoriteiten gingen er daarom vanuit dat ze omgekomen was.
Een zoekactie naar het meisje afgelopen woensdag.
Een zoekactie naar het meisje afgelopen woensdag. Foto Anton Kappers/ANP

Het lichaam van het Duitse meisje dat werd vermist op Ameland is in zee teruggevonden. Dat heeft de politie Fryslân vrijdagavond bevestigd. Het meisje van veertien, dat met haar ouders en zusje op het Waddeneiland op vakantie was, raakte afgelopen zaterdag vermist. De autoriteiten gingen er al vanuit dat ze omgekomen zou zijn omdat een aantal eerdere zoekpogingen geen resultaat had opgeleverd.

De zoekactie in het water werd woensdag na dagen zonder resultaat gestaakt. Ook acties op het strand en in de duinen leverden geen resultaat op. De politie, gemeente en een noodhulpteam hielden sinds woensdag wel nog verscherpt toezicht rond de kustlijnen, maar in de zee werd niet meer actief gezocht. Uiteindelijk werd het lichaam vrijdagmiddag gevonden nabij een booreiland, waarna het werd overgebracht naar Ameland. Het lichaam is na identificatie overgedragen aan haar familie.

Het meisje raakte zaterdagavond in de problemen toen ze met haar vader en zusje aan het zwemmen was ter hoogte van de plaats Nes. Het is nog onduidelijk waardoor zij in de problemen kwamen. De vader en het andere kind wisten zichzelf te redden, maar verloren het 14-jarige meisje uit het oog.