Afstandsrelaties

Nederlanders mogen geliefden van buiten EU weer ontvangen

Nederlanders die een relatie hebben met een inwoner van een land dat buiten de EU en het Schengengebied ligt, mogen hun geliefde binnenkort weer in Nederland ontvangen. De regering gaat vanaf 27 juli een uitzondering maken op het inreisverbod dat vanwege de pandemie geldt voor veel niet-EU-landen. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) donderdag gezegd tegen de NOS. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de versoepeling. Zo moet de relatie minstens drie maanden duren. Daar moeten de geliefden een handgeschreven verklaring over opstellen en ondertekenen, waarbij liegen zal worden aangemerkt als meineed. Verder wordt de buitenlandse partner verplicht een retourticket te boeken en mag het verblijf in Nederland maximaal negentig dagen duren. (NRC)