Zeven doden door crash politievliegtuig in Oost-Turkije

Vliegtuigongeluk Een Turks toestel dat werd ingezet voor verkenning en toezicht op de regio aan de grens met Iran, is op 2.200 meter hoogte gecrasht tegen de berg Artos.
Archiefbeeld van een Turkse militair.
Archiefbeeld van een Turkse militair. Foto via Getty Images

Een vliegtuigcrash in het oosten van Turkije heeft woensdagavond aan zeven Turkse politieagenten het leven gekost. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu. Onder de zeven dodelijke slachtoffers bevinden zich twee piloten.

Het vliegtuig steeg rond 18.30 uur (lokale tijd) op vanaf het vliegveld Ferit Melen. Zo’n vier uur later maakten de piloten voor het laatst contact met de verkeerstoren. Ze zeiden toen in de regio van Baskale te vliegen. Die stad heeft ruim zestigduizend inwoners en ligt zo’n 25 kilometer van de Iraanse grens. Vijftien minuten later verdween het vliegtuig van de radar. Het is op 2.200 meter hoogte gecrasht op de berg Artos.

Sinds maandag werd het toestel gebruikt voor een missie boven de provincies Van en Hakkari. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, zegt dat de agenten zich bezighielden met verkenning en surveillance. Wat de oorzaak is van de crash wordt nog onderzocht.