Sociale media

Accounts van prominente twitteraars en bedrijven gehackt

De Twitter-acccounts van verschillende bekende mensen en bedrijven zijn woensdag gehackt. Op de accounts van miljardairs Jeff Bezos, Warren Buffet, Mike Bloomberg en Bill Gates, presidentskandidaat Joe Biden, artiesten Kanye West en Kim Kardashian en de bedrijven Uber en Apple, verschenen berichten waarin werd gevraagd om donaties in bitcoins. Ook de account van PVV-leider Geert Wilders is gehackt. Het gaat om een van de grootste hacks in de geschiedenis van Twitter. De strekking van de berichten was vrijwel overal hetzelfde. „Iedereen die mij bitcoins stuurt op onderstaand adres, zal het dubbele terugkrijgen. Stuur mij 1.000 dollar, en je krijgt 2.000 dollar terug”, werd vermeld in een bericht op de Twitter-account van oud-president Barack Obama. Al snel werden de meeste berichten verwijderd. (NRC)