Rennen zodra je niet meer scherp bent

Nu we massaal thuiswerken, kunnen we onze pauzes ineens vrij invullen. Fotograaf Folkert Koelewijn legt vast wat we zijn gaan doen.

In ‘normale tijden’ rende Hester Bastiaanse (25) vooral ’s avonds of in het weekend, maar nu ze voornamelijk thuiswerkt, trekt ze ook vaak overdag haar hardloopschoenen aan. „Als ik voel dat ik niet meer heel scherp ben, dan ga ik naar buiten.”

Bastiaanse woont in het centrum van Roosendaal, en rent dus vaak tussen de huizen door. „Maar ik ken de rustige plekjes.” Geliefd is ook de trap bij het station, „die is nog best steil”.

Bastiaanse is redacteur bij de hogeschool in Breda. Met die baan begon ze in april. „Midden in de crisis dus. Dat was wel heel gek.” Gelukkig is er het rennen. „Daarna voel ik me altijd scherper en productiever.”