sodexo

Cateraar schrapt 900 van de 3000 banen in Nederland

Facilitair dienstverlener en cateringbedrijf Sodexo, bekend van zijn bedrijfsrestaurants, schrapt vanwege de coronacrisis minstens 800 van de 3.000 banen in Nederland. Dat bevestigde het bedrijf woensdagochtend na berichtgeving door de NOS. Het betreft vooral vaste banen van cateringmedewerkers en daarnaast wat banen van receptionisten.

Wanneer deze banen verdwijnen, is nog onduidelijk. Het reorganisatieplan moet eerst nog langs de vakbonden. Sodexo, een van de grootste cateraars ter wereld, wil met een sociaal plan zoveel mogelijk medewerkers begeleiden naar ander werk.

Banen schrappen is volgens het Franse bedrijf nodig wegens „de veranderende behoefte van onze klanten”, aldus een woordvoerder. Het bedrijf wijst daarbij ook op de toename van thuiswerken. Die trend leidt naar verwachting tot een structureel lagere omzet in bedrijfsrestaurants.

Ook andere bedrijven in de cateringbranche hebben het nu moeilijk. Zo wankelt de Brabantse cateraar Maison van den Boer, en ging half april horeca-uitzendbureau Mise en Place failliet.(NRC)