In beeld

Conflict en corona in Jemen

De bloedige burgeroorlog in Jemen gaat ondanks het coronavirus nog onverminderd door. Burgers komen in de knel tussen de strijdende partijen en de virusuitbraak. Het officiële aantal besmettingen met het virus is laag, maar vermoedelijk kloppen deze getallen niet. Bovendien droogt het hulpgeld op, nu de corona-uitbraak de aandacht van de wereld afleidt.
Een man staat op de resten van een gebombardeerde winkel voor autobanden en motorolie in de hoofdstad Sanaa. Geregeld komen er bij de bombardementen van de Saoedische coalitie burgers om in Jemen.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Houthi-strijders aan de buitenranden van Sanaa. Het conflict begon toen de rebellen in 2014 de regering verdreven.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Een jongen tijdens een bijeenkomst van Houthi-rebellen. 180 landen in de Veiligheidsraad van de VN steunen een oproep aan strijdende partijen wereldwijd om de wapens neer te leggen vanwege corona.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Ondervoeding onder kinderen is een enorm probleem in Jemen. De voedselhulporganisatie van de Verenigde Naties WFP sloeg in april alarm vanwege de voedseltekorten die door de corona-uitbraak in onder andere Jemen ontstaan.
Foto Essa Ahmed/AFP
Een vrouw zit naast haar moeder, die op de IC wordt behandeld aan Covid-19. Artsen zonder Grenzen waarschuwde in juni dat de ziekenhuizen in de stad Sanaa zo vol waren dat er patiënten naar huis werden gestuurd.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Een vuilnisman in hoofdstad Sanaa. Vanwege de grote hoeveelheid afval en vervuild water verspreiden ziektes zoals cholera zich ook snel in Jemen.
Foto Yahya Arhab/EPA
Iemand in een beschermend pak spuit desinfectiemiddel op een groep mensen die naar een begraafplaats komen vanwege een begrafenis. Er wordt amper getest op het virus in Jemen.
Foto Yahya Arhab/EPA
Een man maakt een grafsteen op een begraafplaats waar coronaslachtoffers begraven liggen. Het officiële dodental door Covid-19 ligt op 429, maar is vermoedelijk veel hoger.
Foto Anees Mahyoub/Reuters
In een moskee wordt aangegeven hoe ver mensen van elkaar af moeten bidden. Het is een van de maatregelen die Jemen neemt in de strijd tegen het virus.
Foto Yahya Arhab/EPA
De 34-jarige journalist Nabil Hasan al-Quaety, die ook bijdrages leverde aan persbureau AFP, wordt begraven. Hij werd begin juni in zijn auto doodgeschoten door onbekenden, mogelijk vanwege zijn werk.
Foto AFP