Uitbraak coronavirus

WHO waarschuwt: te veel landen gaan de verkeerde kant op

De uitbraak van het coronavirus zal heviger worden als landen zich niet houden aan de coronamaatregelen. Daarvoor waarschuwde WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus maandag. „Als ik eerlijk ben: in te veel landen gaat het de verkeerde kant op. Het virus blijft de belangrijkste vijand.” Volgens Tedros komt 80 procent van de nieuwe coronameldingen uit tien landen en de helft uit slechts twee landen. Tedros zei niet welke landen hij bedoelde. „Als de basisregels niet worden gevolgd, wordt deze pandemie alleen maar erger en erger.” De VS zijn met ruim 3,3 miljoen besmettingen het hardst getroffen. Afgelopen weekend meldde het land opnieuw een recordaantal nieuwe gevallen: in 24 uur meer dan 66.500 nieuwe besmettingen. Daarna is Brazilië is met 1,8 miljoen besmettingen hard getroffen. (NRC)