Thuiskok

Krokante bloemkool

Bloemkool, heb ik u al eens eerder verteld, was vroeger nou niet mijn meest geliefde groente. Gefrituurd heb ik hem echter nog nooit gegeten, dus dat gaan we vandaag proberen.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Wentel elk bloemkoolroosje door het maïszetmeel, voeg toe aan een grote kom met daarin het losgeklopte ei (of de gepureerde zijdentofu) en spatel voorzichtig door, tot elk bloemkoolroosje is bedekt. Wentel de bloemkool opnieuw door het maïszetmeel en klop overtollig zetmeel eraf. Schenk voldoende olie in een grote pan om de bloemkool in te frituren en verhit tot 180 graden. Laat de bloemkoolroosjes voorzichtig in porties in de olie zakken en bak krokant. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op een rooster of keukenpapier. Verhit de eetlepel olie in een wok, voeg de gember, de lente-ui en de knoflook toe en bak ongeveer 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wortel en de ui toe en bak nog 1 minuut. Schep op een bord en zet apart. Veeg de wok schoon en zet terug op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de suiker, de honing en de chilivlokken toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat voor een derde inkoken. Voeg het wortel-uienmengsel toe, schep de krokante bloemkoolroosjes voorzichtig door de saus. Besprenkel met sesamolie en serveer.