In beeld

Groot alarm in China wegens overstromingen

China wordt sinds enkele weken geteisterd door noodweer. Door aanhoudende regenval is de rivier de Yangtze op veel plaatsen buiten zijn oevers getreden. Naar schatting zijn 28.000 woningen beschadigd geraakt. Afgelopen weekend werden militairen uit verschillende provincies ingezet om de oevers van de Yangtze te versterken.
Luchtfoto van een afwateringsgebied in de provincie Hubei. Sinds juni wordt China geteisterd door noodweer, waardoor rivieren zoals de Yangtze buiten hun oevers treden.
Foto AFP
Zwemmers in de Yangtze. In China zijn 33 rivieren naar hun hoogste punt ooit gerezen door aanhoudende regen.
Foto AFP
Ook de zuidelijke provincie Jiangxi kampt met overstromingen. Ruim 430.000 inwoners van de provincie zijn inmiddels geëvacueerd.
Foto cnsphoto/REUTERS
Reddingswerkers brengen inwoners van de provincie Jiangxi met bootjes in veiligheid.
Foto AFP
Een park in Hubei. Zandzakken moeten voorkomen dat de rivier buiten zijn oevers treedt.
Foto AFP
Luchtfoto van een poging een dam in Jiangxi te repareren. Door heel China zijn tot dusver 140 mensen door overstromingen om het leven gekomen of vermist geraakt.
Foto AFP
Een waarschuwingssysteem laat de huidige waterstand van de Yangtze zien, die zich ver boven het veilige niveau bevindt.
Foto AFP
Militairen leggen een buffer aan langs de oevers van het Poyangmeer, het grootste zoetwatermeer in China. Het waterpeil staat daar drie meter hoger dan normaal.
Foto AFP
Ook in de provincie Anhui staan gebouwen onder water. Begin deze maand eiste een modderstroom daar negen levens.
Foto AFP
Inwoners van Hubei kijken naar de overstroomde Yangtze. Sinds 1961 worden statistieken over de gemiddelde regenval verzameld. Nooit eerder viel zo veel regen.
Foto AFP
Inwoners van Anhui zoeken hun heil op de daken van ondergelopen huizen.
Foto cnsphoto / Reuters
Een man peddelt in een rubberbootje door het hoge water in de zuidelijke regio Guangxi.
Foto Long Linzhi/Xinhua / AP
In een haven in Hubei worden maatregelen getroffen tegen de overstromingen. De Drieklovendam in de provincie wordt gebruikt om de stijgende waterstand terug te dringen.
Foto AFP
Ondergelopen stukken land in Jiangxi. De schade van het noodweer wordt nu geschat op zo'n 60 miljard yuan, omgerekend zo'n 7,5 miljard euro.
Foto China Daily / Reuters