Duurzaamheid

Reclame Code Commissie: KLM misleidend over biobrandstof

KLM heeft op misleidende wijze reclame gemaakt voor de manier waarop het bedrijf biobrandstof gebruikt. Dat heeft de Reclame Code Commissie maandag besloten. KLM schreef in 2016 in een blogpost dat internationale kwaliteitseisen voorschrijven dat maatschappijen hun biobrandstof tot maximaal 50 procent bijvullen met reguliere kerosine. Het percentage biobrandstoffen op het totale kerosinegebruik van KLM, 0,18 procent, bleef onvermeld. Volgens de Reclame Code Commissie werd hiermee de indruk gewekt dat vliegen op 50 procent biobrandstof al voorkomt terwijl dit in de praktijk „bij lange na” niet gebeurt. Door het ontbreken van deze informatie werd „een onjuiste indruk gewekt over de milieuaspecten verbonden met vliegen”, aldus de commissie. (NRC)