Vissers helpen politie bij zoektocht naar vermist meisje Ameland

Zoekactie Het 14-jarige Duitse meisje raakte zaterdagavond vermist in zee. Ruim twintig garnalenkotters zijn op eigen initiatief uitgevaren om de politie te helpen.
Hulpdiensten zochten afgelopen weekend naar het 14-jarige meisje dat tijdens het zwemmen bij Ameland vermist raakte.
Hulpdiensten zochten afgelopen weekend naar het 14-jarige meisje dat tijdens het zwemmen bij Ameland vermist raakte. Foto EPA/De Vries Media

De politie is bij zonsopkomst weer begonnen met de zoektocht naar het 14-jarige Duitse meisje dat zaterdag bij het zwemmen bij het Amelandse strand vermist raakte, meldt persbureau ANP. Daarbij krijgt de dienst hulp van ruim twintig garnalenkotters uit Friesland en Groningen, die ook bij zonsopkomst uitvoeren.

De vissers werken op eigen initiatief samen door een net tussen de boten te spannen, legde een van hen uit aan de regionale omroep RTV Noord. „We maken de boel dan dicht met onze netten, veertig netten aaneengesloten, zo’n driehonderd meter breed. Dat is zo effectief mogelijk.”

Het meisje wordt sinds zaterdagavond rond 22.30 vermist. Tijdens het zwemmen met haar vader en zus raakte het meisje afgedreven door de sterke stroming. De vader en zus van het meisje wisten zichzelf te redden. De hulpdiensten gaven zondag de hoop op dat het 14-jarige slachtoffer nog leeft. De zoektocht richt zich momenteel op het vinden van haar lichaam.