Rechts-extremisme

Twitter blokkeert ruim 50 accounts

Twitter heeft vrijdag meer dan vijftig accounts van rechts-extremistische bewegingen verwijderd omdat ze de regels rond „gewelddadig extremisme” schonden. Dat schrijft het bedrijf in een verklaring aan het Amerikaanse NBC News. Het gaat ook om accounts van radicale groepen die in Nederland actief zijn, zoals Identitair Verzet en Voorpost. Daarnaast zijn de pagina’s van het Vlaamse Schild & Vrienden en de Oostenrijkse Martin Sellner, leider van de extremistische groep Identitäre Bewegung Österreich (IBÖ), opgeschort. Sellner, die wordt gezien als kopstuk van ‘identitair rechts’ in Europa, spreekt van „censuur van de vrijheid van meningsuiting”.Twitter verwijst in een verklaring naar zijn eigen beleid, waarin het uitdragen van „terrorisme en gewelddadig extremisme” niet toegestaan is. (NRC)