Opnieuw in opspraak

Zakenvrouw Nina Storms verhoord in grote witwaszaak te Monaco

Zakenvrouw Nina Storms is in Monaco verhoord in een grootschalige witwaszaak. Dat bevestigt haar advocaat Geert-Jan Knoops na berichtgeving van De Telegraaf. Met de zaak is volgens de krant 15 miljoen euro gemoeid. Ze mag zonder overleg met de Franse politie Monaco niet uit. Volgens Knoops heeft Storms zelf gevraagd om het verhoor omdat ze geen verdachte is, maar slachtoffer. Vanwege de opgelegde beperkingen kunnen zij en haar advocaat er verder niet op ingaan, zegt Knoops. Storms, voorheen bekend als Nina Brink, raakte in Nederland in opspraak vanwege de beursgang van haar internetbedrijf World Online. Na de beursgang in 2000 daalde de koers scherp en bleek ze haar eigen aandelen eerder te hebben verkocht. (NRC)