Luchtvaart

Brussel akkoord met 3,4 miljard euro aan staatssteun voor KLM

De Europese Commissie is akkoord met het steunpakket van de Nederlandse regering om luchtvaartmaatschappij KLM door de coronacrisis te loodsen. Vorige maand maakten minister Wopke Hoekstra (Financiën, CDA) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) bekend 3,4 miljard euro uit te trekken voor KLM. Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) speelt KLM een sleutelrol in de Nederlandse economie, zowel als het gaat om de werkgelegenheid als op het gebied van luchtvaartverbindingen. Het steunpakket zal de maatschappij volgens haar „van de liquiditeit voorzien die ze dringend nodig heeft om de impact van de coronacrisis te weerstaan”. Zij noemde de voorwaarden die Nederland heeft gesteld aan de staatssteun „heel goed”. (NRC)