Golf

Besseling en Van Driel in topvijf in Oostenrijk

De Schot Marc Warren, winnaar in Oostenrijk.
De Schot Marc Warren, winnaar in Oostenrijk. Foto Getty Images

De Nederlandse golfers Wil Besseling en Darius van Driel zijn bij de Austrian Open in de topvijf geëindigd. Besseling (34) verzekerde zich op de Diamond Club in Atzenbrugg met een totaal van 277 slagen van de derde plek. Van Driel (31) belandde met een score van 278 op de gedeelde vierde plaats. Joost Luiten, Nederlands beste golfer, moest in het eindklassement genoegen nemen met de gedeelde achttiende plek. Hij moest op de laatste dag twaalf plaatsen toegeven door een rondje van 75 slagen. De eindzege bij het eerste toernooi op de Europese Tour sinds maart was voor de Schot Marc Warren. Hij had een totaal van 275 slagen. Hij verdiende daarmee ruim 83.000 euro aan prijzengeld. Besseling hield aan zijn derde plaats ruim 31.000 euro over, Van Driel 19.000. Besseling evenaarde met zijn derde plek zijn beste resultaat tot dusver op de Europese Tour. (ANP)