Coronacrisis

La Place sluit bijna een kwart van de honderd filialen

Restaurantketen La Place gaat vanwege de coronacrisis bijna een kwart van de ongeveer honderd filialen sluiten, aldus ANP en De Telegraaf maandag. De managers van de betreffende vestigingen zijn bijgepraat en werknemers krijgen maandagavond meer informatie. „In de anderhalvemetersamenleving moeten we duidelijke keuzes maken”, zegt financiële topman Ton van Veen van La Place-eigenaar Jumbo tegen De Telegraaf. Het filiaal in Rotterdam gaat dicht, ook worden er vestigingen gesloten in winkelcentra en binnensteden van onder meer Apeldoorn, Bergen op Zoom, Nieuwegein, Leiderdorp en Zevenaar. Ook enkele restaurants langs de snelweg gaan dicht. Bij de betrokken vestigingen werken in totaal zo’n 480 mensen. Topman Van Veen zegt dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. (NRC)