Leidinggevenden Ubisoft vertrekken na beschuldigingen wangedrag

#metoo Onder meer het hoofd personeelszaken van Ubisoft, bekend van het spel Assassin’s Creed, vertrekt na beschuldigingen van wangedrag.
Gamers spelen Assassin's Creed bij een expo van Ubsisoft in juni 2017.
Gamers spelen Assassin's Creed bij een expo van Ubsisoft in juni 2017. Foto Mike Nelson/EPA

Het Franse gamebedrijf Ubisoft, bekend van onder meer de spellen Assassin’s Creed en Watch Dogs, heeft zaterdagnacht het vertrek aangekondigd van meerdere hoge functionarissen. Die beslissing komt na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf, staat in een persbericht (pdf). Onder anderen de chief creative officer en het hoofd personeelszaken vertrekken.

Ubisoft schrijft de afgelopen tijd onderzoek te hebben gedaan nadat leidinggevenden in verschillende landen waren beschuldigd van „wangedrag en ongepast gedrag”. Op basis daarvan wil Ubisoft „grote veranderingen in de bedrijfscultuur” doorvoeren.

Vervangen

Chief creative officer Serge Hascoët, de nummer twee van het bedrijf, legt per direct zijn functie neer en wordt vervangen door de huidige ceo van het bedrijf, Yves Guillemot. Ook de directeur van de Canadese vestiging van het bedrijf, Yannis Mallat, treedt af.

Oprichter Guillemot schrijft te betreuren dat het bedrijf zijn werknemers „geen veilige en inclusieve werkomgeving” heeft kunnen garanderen. Ubisoft is wereldwijd actief en heeft ruim 18.000 mensen in dienst.