Dodelijk ongeluk met zweefvliegtuig op vliegbasis Gilze-Rijen

Vliegtuigongeluk Een zweefvliegtuig is verongelukt op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen. De piloot van het vliegtuigje kwam daarbij om het leven.
Het vliegtuigongeval gebeurde op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen.
Het vliegtuigongeval gebeurde op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen. Foto Bart Maat/ANP

De piloot van een zweefvliegtuig is zondagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Brabantse vliegbasis Gilze-Rijen. Dat meldt de politie via Twitter. Het slachtoffer is een 37-jarige vrouw uit Kaatsheuvel.

De vrouw was de enige inzittende van het kleine vliegtuig, waarvan het type niet bekend is. Er is een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Het is het tweede dodelijk ongeluk met een zweefvliegtuig dit weekend. Zaterdag kwamen twee Nederlandse piloten om het leven bij een crash in Duitsland. Daarbij botsten twee vliegtuigjes op elkaar in de lucht en stortten toen neer.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo #GilzeRijen Vanmiddag is op de vliegbasis een 37-jarige vrouw uit Kaatsheuvel om het leven gekomen bij het neerstorten van het zweefvliegtuig dat zij bestuurde. Medewerkers van Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek. https://t.co/hqbyixIx3g