Weer

De eerste twee geheel droge julidagen van dit jaar komen eraan. Dit wordt teweeggebracht door een naderbij komend hogedrukgebied. Echt langdurig droog en stabiel zomerweer zit echter nog niet in de weerkaarten.

Zaterdag begint veelal vrij zonnig. Geleidelijk ontwikkelen zich wat stapelwolken, waaruit later een paar regenbuien vallen. De aangevoerde lucht is aanhoudend aan de kille kant, met maxima veelal tussen 18 en 20 graden. In de avond verdwijnen de stapelwolken en wordt het overwegend helder. De minimumtemperaturen variëren tussen 6 en 10 graden.

Zondagochtend ziet er vrij zonnig uit, daarna ontstaan wederom stapelwolken. Die cumulusbewolking lijkt nogal aan elkaar te gaan klitten en enige uren een tamelijk bewolkt weerbeeld te veroorzaken. De meeste zonuren zijn in de kustregio’s te verwachten. Met een matige aanlandige wind wordt het 19 tot 22 graden, de hoogste temperaturen zijn voor Brabant en Limburg.

Maandag volgt droog en opwarmend naar 20 tot 24 graden. Vanaf dinsdag is het raadzaam om regenpak of paraplu weer bij de hand te houden. De kans op forse buien neemt weer toe en ook de wind kan bij tijden steviger uithalen.