In beeld

In beeld: Srebrenica, toen en nu

Zaterdag was het 25 jaar geleden dat de massamoord in Srebrenica plaatsvond. De enclave werd bewaakt door Nederlandse VN-troepen. De genocide wordt in Nederland in verschillende plaatsen herdacht.
Vluchtelingen, die in 1993 uit Srebrenica worden geëvacueerd, vechten om brood bij hun aankomst in het Bosnische Tuzla.
Foto Michel Euler/AP
Een vrouw rouwt in 2009 bij het graf van familieleden tijdens de begrafenis van 534 slachtoffers van de massamoord in Srebrenica. Deze slachtoffers waren toen pas geïdentificeerd.
Foto Damir Sagolj/Reuters
Vluchtelingen uit Srebrenica zijn onderweg om vervoerd te worden van het Bosnische stadje Potocari naar Kladanj op 13 juli 1995.
Foto Reuters
De kisten met het stoffelijk overschot van 534 slachtoffers van de genocide in Srebrenica worden in 2009 begraven.
Foto Damir Sagolj/Reuters
Op 20 maart 1993 worden mensen uit Srebrenica geëvacueerd in een wagen van de Verenigde Naties.
Foto Michel Euler/AP
Overlevenden van de volkerenmoord lopen samen met anderen sinds woensdag een tocht van 85 kilometer van de plaats Nezuk naar Srebrenica. Het is de omgekeerde route die Bosnische moslims namen toen ze in 1995 op de vlucht sloegen voor de genocide.
Foto Dado Ruvic/Reuters
In maart 2003 zoeken nabestaanden van de 8.000 mannen en jongens die in 1995 zijn vermoord tussen de rijen met kisten naar hun familieleden.
Foto Danilo Krstanovic/Reuters
Nederlandse militairen spreken met elkaar op 16 juli 1995 in Zagreb.
Foto Toussaint Kluiters/EPA
Een luchtfoto van het herdenkingsmonument in Potocari nabij Srebrenica.
Foto Dado Ruvic/Reuters
Militairen, die zijn gevlucht uit Srebrenica en Zepa, staan in augustus 1995 op een rij in een krijgsgevangenenkamp in Sljivovica.
Foto Reuters
Een vrouw bidt tijdens de begrafenis van negen onlangs geïdentificeerde slachtoffers op 11 juli. De begrafenis is onderdeel van de herdenking van de genocide in Srebrenica.
Foto Fehim Demir/EPA
Vluchtelingen uit Srebrenica, die op 14 juli 1995 in de open lucht hebben geslapen, komen bijeen in de buurt van een VN-basis bij Tuzla.
Foto Darko Bandic,/AP
Vrijwilligers helpen vrijdag bij het klaarzetten van achtduizend kopjes Bosnische koffie bij het herdenkingscentrum ter na gedachtenis aan de achtduizend slachtoffers in Srebrenica.
Foto Dado Ruvic/Reuters
Mensen bidden op een begraafplaats in Potocari op 11 juli 2020. De massabegrafenis vindt plaats op de dag dat de genocide in Srebrenica wordt herdacht.
Foto Dado Ruvic/Reuters
Vrouwen huilen tijdens de massabegrafenis op de dag dat de genocide in Srebrenica 25 jaar geleden is.
Foto Dado Ruvic/Reuters