Na aanklacht

Dode burgemeester Seoul liet afscheidsbrief na

Het lichaam van de burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is donderdag gevonden door reddingsdiensten, nadat zijn dochter hem als vermist had opgegeven. Autoriteiten hebben de inhoud van de afscheidsbrief, die in de woning van Park Won-soon (64) werd gevonden, bekendgemaakt. „Het spijt me voor iedereen. Ik dank iedereen die in mijn leven bij me was. Het spijt me voor mijn familie omdat ze door mij alleen maar hebben geleden. Cremeer mijn lichaam alsjeblieft en verstrooi mijn as bij het graf van mijn ouders.” Een medewerker van de ex-mensenrechtenadvocaat had een dag voor de vermissing een aanklacht van seksuele intimidatie tegen Park in gediend. Die zou sinds 2017 hebben plaatsgevonden, meldden Zuid-Koreaanse media eerder op basis van anonieme politiebronnen. (NRC)