Thuiskok

Sizzling skirt steak

close up of uncooked wagyu beef steak isolated
close up of uncooked wagyu beef steak isolated

Roel Westra adviseert voor dit recept Black Angus of Wagyu. Voordat u begint met het grillen van de steak, dient u eerst de kruidenboter klaar te maken. Neem voor de kruidenboter 250 g boter. Deze moet zacht zijn, zodat hij goed met de andere ingrediënten kan worden gemengd. Pers een knoflookteen bij de boter en voeg 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ½ eetlepel fijngehakte salie en ½ eetlepel bieslookrolletjes toe. Voeg tot slot ook 2 theelepels fleur de sel en ½ theelepel versgemalen zwarte peper toe en meng alles goed. Nu kunnen we de skirt steak gaan grillen boven directe hitte. We grillen het vlees aan weerskanten 2 minuten nadat we de houtskool of gasbranders hebben aangestoken. Door het afdruipende vet kunnen er vlammen ontstaan waardoor het vlees kan verbranden. Mocht het tot vlamvorming komen, verplaats het vlees dan naar het deel van het rooster waar het vuur niet oplaait. Daarom is het belangrijk dat u een plek op het rooster hebt waaronder geen houtskool ligt of een brander brandt. Leg zodra de skirt steak gaar is er een stukje kruidenboter op en laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten. Snijd het vlees vervolgens op een snijplank in dunne plakken, bestrooi deze met het piramide-zeezout en peper naar wens.