Openbaar vervoer

ACM keurt nieuwe reisplanner vervoerders goed

De NS mag samen met de openbaarvervoerbedrijven van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam een digitaal vervoersplatform ontwikkelen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft donderdag onder „strikte voorwaarden” groen licht gegeven voor het initiatief dat het makkelijker moet maken een reis met verschillende vervoersmiddelen te plannen, boeken en betalen. Het platform van de NS, GVB, HTM en RET – dat in 2021 beschikbaar moet zijn – combineert verschillende vervoersmiddelen in zijn berekening van wat de snelste, goedkoopste of gerieflijkste reis is. Een belangrijke voorwaarde die de ACM stelt aan het project is dat andere aanbieders van mobiliteitsdiensten – zoals de lokale fietsenhandel – onder dezelfde voorwaarden op het platform terecht kunnen. (NRC)