In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In een week dat de angst in Hongkong groeide voor arrestaties onder de nieuwe veiligheidswet, werd Japan overspoeld door zware regenbuien. In Rome demonstreerden bruiden tegen de coronaregels en in Jemen dansten mannen de Bara'a.
Een gewonde demonstrant op de trap van het Servische parlementsgebouw. Duizenden inwoners van Belgrado gingen deze week de straat op om zich uit te spreken tegen het plan van president Aleksandar Vucic om de hoofdstad dit hele weekend op slot te gooien om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierbij speelt mee dat dezelfde Vucic tot de verkiezingen half juni deed alsof de pandemie voorbij was, terwijl het aantal besmettingen en doden in zijn land nog altijd opliep.
Foto Marko Djurica / Reuters
De Nederlandse ontwerper Dre Wapenaar ontwierp deze druppelvormige tenten, hier te zien op een camping in de buurt van het Belgische Borgloon.
Foto Francois Lenoir / Reuters
Deze week werden delen van Japan opgeschrikt door hevige regenbuien en modderstromen. Het noodweer heeft aan zeker 58 mensen het leven gekost, enkelen worden nog vermist. Op deze foto zijn de materiële gevolgen te zien in de buurt van Kumamoto in het zuiden van het land.
Foto Kim Kyung-Hoon / Reuters
Michail Antonio van West Ham United laat zijn teleurstelling blijken na het verlies tegen Burnley eerder deze week. De Engelse Premier League werd half juni hervat, na drie maanden stilgelegen te hebben door de uitbraak van het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt. De wedstrijden worden voorlopig wel zonder publiek gespeeld.
Foto Adam Davy / Reuters
Sinds begin deze maand is het zeer onrustig in Hongkong vanwege de invoering van de omstreden veiligheidswet die het onder meer strafbaar stelt om onafhankelijkheid van China te bepleiten. Enkele honderden Hongkongers die zich zouden hebben uitgesproken tegen China zijn opgepakt op basis van de nieuwe wet. Op deze foto is te zien hoe een vrouw na een demonstratie in een winkelcentrum wordt ondervraagd door oproerpolitie.
Foto Isaac Lawrence / AFP
Deze bruiden hadden liever op hun eigen bruiloften gestaan, maar die konden niet doorgaan vanwege de strikte regels omtrent religieuze bijeenkomsten door de uitbraak van het coronavirus. Om hun onvrede te tonen verzamelden ze zich eerder deze week bij de Romeinse Trevi-fontein.
Foto Tiziana Fabi / AFP
Palestijnse betogers demonstreren in de stad Gaza tegen het plan van Israël om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren. De poppen die zij verbranden hebben de gezichten van de Amerikaanse president Donald Trump en van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die verantwoordelijk worden gehouden voor het plan. De twee regeringsleiders presenteerden in januari een 'vredesplan', waarin de annexatie van een deel van de Jordaanoever beschreven staat - wat in strijd is met het internationale recht.
Foto Mohammed Salem / Reuters
De tweelingzusjes Ervina en Prefina en hun moeder Ermine Nzotto uit de Centraal Afrikaanse Republiek na een riskante maar geslaagde operatie in Rome. De meisjes waren geboren met hun hoofden aan elkaar gegroeid en zijn deze week met drie urenlange operaties succesvol van elkaar gescheiden. Het is volgens het Romeinse kinderziekenhuis voor het eerst dat een siamese tweeling die een schedel en de meeste bloedvaten deelt, met succes gescheiden wordt.
Foto Bambino Gesu Hospital / AFP
Vanaf de Parijse Opéra Bastille lachen de gezichten van zorgpersoneel je tegemoet. Het werk genaamd #ProtègeTonSoignant is een eerbetoon aan de zorgmedewerkers die zijn ingezet tijdens de coronapandemie, die in Frankrijk bijna 30.000 levens heeft geëist.
Foto Anne-Christine Poujoulat / AFP
In plaats van op schaatsen leggen deze studenten de route van de Elfstedentocht per zonneboot af. Zij doen mee aan de Young Solar Challenge, waarbij ze 220 kilometer in vijf dagen moeten afleggen met enkel zonne-energie als brandstof. Deze foto is gemaakt in Hindeloopen.
Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP
In het Amerikaanse Richmond wordt in de rechtszaal geruzied over het voortbestaan van dit inmiddels zeer kleurrijke standbeeld van Robert E. Lee, legeraanvoerder van de zuidelijke Confederatie. Begin juni maakten de autoriteiten bekend dat het beeld weggehaald zou worden, na felle protesten van antiracismedemonstranten. Hierop besloten enkele omwonenden een rechtszaak aan te spannen, omdat zij onder andere menen dat het verwijderen van het beeld ertoe leidt dat hun grond minder waard wordt. Totdat er een uitspraak is, blijft Robert E. Lee op zijn plek.
Foto Jim Lo Scalzo/EPA
Een muurschildering van componist Ennio Morricone in Rome. De man achter de muziek in films als 'Once Upon a Time in the West' en 'The Good, The Bad and the Ugly' overleed deze week op 91-jarige leeftijd aan de gevolgen van een val.
Foto Fabio Frustaci / EPA
Breonna Taylor is een van de gezichten geworden van de Black Lives Matter-beweging. Taylor werd half maart doodgeschoten door agenten in haar eigen huis, nadat zij zonder aankondiging waren binnengekomen voor een drugsonderzoek. In Annapolis, Maryland, is haar beeltenis op twee basketbalvelden geschilderd.
Foto Jim Lo Scalzo / EPA
Houthi-rebellen in de Jemenitische hoofdstad dansen de Bara'a. De dans wordt traditiegetrouw uitgevoerd door een groep mannen op speciale gelegenheden zoals bruiloften of andere feesten.
Foto Khaled Abdullah / Reuters
De zon valt op een bloemenveld in het Italiaanse Castelluccio. Ieder jaar rond deze tijd veranderen de velden in een kleurrijke zee van bloemetjes.
Foto Guglielmo Mangiapane / Reuters