Recensie

Recensie Muziek

Pop Smoke daagt zichzelf uit op postuum debuut

Afgelopen februari werd de veelbelovende rapper Pop Smoke op twintigjarige leeftijd doodgeschoten tijdens een overval op zijn woning in Los Angeles. Zijn debuutalbum is postuum verschenen.

Pop Smoke was een uiterst vakkundig rapper, met een bruut grommende stem. Er wordt een vervolg gegeven aan de hype die hij met Britse producers creëerde rondom de Brooklyn drill-sound. Maar had hij ook gewerkt met grote namen als Tyga en Future als hij nog geleefd had? Waar zijn opkomende vrienden Fivio Foreign en Lil Tjay, die op eerdere samenwerkingen zo veel indruk maakten?

Pop Smoke klinkt energiek, en stapt regelmatig af van het drill-genre. Hij daagde zichzelf uit door te flirten met r&b en voorzichtige zanglijnen en wilde hoorbaar af van de eendagsvlieg-stempel die hem regelmatig werd opgedrukt. Dat lukt; Shoot For The Stars, Aim For The Moon doet zijn talent eer aan, knalt waar nodig en is tegelijkertijd nog maar een glimp van de grote hiphopster hij had kunnen worden.