Recensie

Recensie Muziek

Jessie Ware legt gewicht in haar lettergrepen

Jessie Ware, de Britse zangeres die zo ijl kan klinken, legt inmiddels meer gewicht in haar lettergrepen. Ware werd bekend als middelpuntvliedende spil in muziek van SBTRKT en op haar eigen drie albums. Na een pauze wegens moederschap en succes met haar voedsel-podcast ‘Table Manners’, verschijnt nu het nieuwe album What’s Your Pleasure?, een smaakvol geheel van heupwiegende dansritmes, omfloerste beats en funky gitaaraccenten die het album een associatie met Chic en Nile Rodgers geven.

De melodische verschuivingen en de verandering van ritme zijn delicaat, de deuntjes zitten verstopt in brommerige elektronica waar zich nu en dan instrumenten uit losmaken om een glansrol te spelen: de elastisch klinkende bas in ‘Spotlight’ of de gitaar in ‘Mirage (Don’t Stop)’. Het tempo is constant – dansbaar – en de sfeer is uitgelaten. Vooral als Ware, goed gedoseerd, haar stem laat schallen in opgewonden aansporingen: „Don’t stop moving together”.