Docuserie

Tygo in de Psychiatrie NPO 3, 20.55-21.45u.

Tygo Gernandt duikt nog eenmaal in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg. De afgelopen weken waren er herhalingen te zien van zijn veelbesproken EO-programma Tygo in de psychiatrie. In een nieuwe aflevering maakt hij de balans op. Hij wil weten of er inmiddels iets is veranderd en welke impact het coronavirus heeft op mensen met een ‘label’. Want hoe houd je jezelf staande in een tijd waarin niet alleen jij, maar de hele wereld in crisis zit? In de eerdere afleveringen onderzocht Gernandt hoe psychische labels worden opgeplakt en vroeg hij zich af of dit de juiste manier is. De mensen die hij sprak lijden zwaar onder steeds wisselende diagnoses en onder de medicijnen die ze vervolgens krijgen. „Tygo in de psychiatrie biedt behalve een presentator met een groot hart, ook een pijnlijke diagnose van dit jarenlang afgeknepen deel van de publieke sector”, schreef onze tv-recensent eerder. Gernandt gaat in dit slotstuk terug naar de mensen die hij eerder sprak. Hoe gaat het nu? Ook gaat hij in gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ChristenUnie) over de huidige stand van zaken.