Twee doden door vallende rotsblokken in Oostenrijkse kloof

Bärenschützklamm Het ongeluk vond plaats in een steile kloof, waar toeristen via bruggen omhoog kunnen lopen. Reddingsdiensten zoeken naar het lichaam van een van de twee slachtoffers.
De Bärenschützklamm in Oostenrijk.
De Bärenschützklamm in Oostenrijk. Foto Maxim Kravtsov / Getty Images

In een kloof in een natuurgebied bij het Oostenrijkse Mixnitz zijn woensdag twee vrouwen om het leven gekomen door vallende rotsblokken. Dat melden Oostenrijkse media. Acht mensen raakten gewond, van wie sommigen ernstig.

Het ongeluk gebeurde in de Bärenschützklamm, een populair natuurgebied met een kloof waar toeristen via ladders en bruggen omhoog kunnen lopen. Een rotsblok zou naar beneden zijn gevallen en verschillende wandelaars hebben geraakt. Ook zou een wandelbrug zijn losgeraakt, waardoor er mensen naar beneden vielen.

Het gebied is lastig te bereiken voor reddingsdiensten, die momenteel in de rivier door de kloof zoeken naar het lichaam van een van de twee omgekomen vrouwen. Er zijn vier helikopters ingezet en brigades van het Rode Kruis, de brandweer en het leger.

Twitter avatar krone_at Kronen Zeitung +++EILMELDUNG+++
Zwei Tote, mehrere Personen schwer verletzt: In der Bärenschützklamm nördlich von Graz kam es zu einem Felssturz! Großeinsatz läuft.
https://t.co/0wFfmxwlMB https://t.co/MXjlRo5v2P