In beeld

Modderstromen richten in Japan grote schade aan

Hevige regenbuien en de daaropvolgende modderstromen hebben in het zuiden van Japan voor grote verwoesting gezorgd. Minstens 58 mensen zijn omgekomen, een aantal dat vermoedelijk nog zal oplopen.
Een man in de stad Hitoyoshi sluit zijn ogen voor de regen die in de afgelopen dagen het leven heeft gekost aan zeker 58 mensen in het zuiden van Japan.
Foto Reuters / Kyodo
Een stel kijkt naar de enorme schade aan het huis van hun ouders in de stad Kuma. Op sommige plekken viel dit weekend meer dan 100 millimeter regen in één uur.
Foto Reuters / Kyodo
Een man probeert zich een weg te banen door de ondergelopen straten van Hitoyoshi, nadat de nabije rivier Kuma was overstroomd.
Foto Reuters / Kim Kyung-Hoon
Een bewoner probeert te redden wat er te redden valt in zijn huis in Kumamura, dat door de overstromingen en regen zwaar beschadigd is geraakt.
Foto Reuters / Kim Kyung-Hoon
Er zijn nog tientallen mensen vermist. Duizenden mensen zijn geëvacueerd door Japanse reddingsdiensten.
Foto Reuters / Kim Kyung-Hoon
Wegen zijn ingestort, wat de evacuatie bemoeilijkt. Volgens reddingsdiensten is het een race tegen de klok om vermiste mensen te redden.
Foto AFP / Charly Triballeau
Autoriteiten in het zuidwesten van Japan hebben honderdduizenden mensen opgeroepen om het gebied te verlaten.
Foto EPA
De schade is enorm in het gebied, waar modderstromen door de enorme regenval in korte tijd veel slachtoffers hebben gemaakt.
Foto EPA
Een huis is ingestort door de zware regenval in het weekend. Autoriteiten verwachten dat het dodental de komende tijd nog zal oplopen.
Foto EPA
In de Japanse stad Kurume probeert een bezorger gasflessen langs huizen te brengen. De Japanse premier Shinzo Abe heeft aangekondigd het leger in te zetten om gestrande mensen te helpen.
Foto AFP / Charly Triballeau
Een bewoner van de stad Hitoyoshi probeert haar huis enigszins op orde te krijgen. Het is niet de eerste keer dat regenval op grote schaal slachtoffers maakt in Japan. Twee jaar geleden kwamen er zeker 155 mensen om in het westen van het land, nadat rivieren door de regen buiten hun oevers traden.
Foto EPA
Een auto is meegenomen door een modderstroom in Hitoyoshi. De komende dagen wordt er volgens de autoriteiten meer regen verwacht in het getroffen gebied.
Foto Reuters / Kyodo
De straten zijn bezaaid met puin na de heftige regenval van de afgelopen dagen. De buien, die volgens autoriteiten de heftigste zijn in jaren, trekken nu richting de noordelijke Japanse provincies.
Foto AFP / Charly Triballeau
Reddingswerkers proberen een vrouw te evacueren. Onder de slachtoffers zijn veertien bewoners van een bejaardentehuis dat volledig onderliep toen de Kuma rivier overstroomde.
Foto Reuters / Kyodo
Een inwoner probeert zich een weg te banen door de ondergelopen straten. Volgens de autoriteiten zijn er op zeker zeventig plekken modderstromen ontstaan door de hevige regenval.
Foto EPA / Kimimasa Mayama
Terwijl het natuurgeweld zware schade heeft toegebracht aan het gebied, speelt op de achtergrond nog steeds het coronavirus mee. Geëvacueerde bewoners proberen afstand van elkaar te bewaren in een gymzaal.
Foto AFP / Charly Triballeau
Autoriteiten hebben kartonnen platen neergezet zodat gevluchte inwoners kunnen voldoen aan de coronamaatregelen in een tijdelijk opvangcentrum.
Foto Reuters / Kim Kyung-Hoon