Met de sax aan het perfecte pauzeproject

Nu we massaal thuiswerken, kunnen we onze pauzes ineens vrij invullen. Fotograaf Folkert Koelewijn legt vast wat we zijn gaan doen.

Normaal gesproken ging Ben Kleiss (61), productmanager brugbesturingen bij Rijkswaterstaat, dagelijks naar Delft, Rotterdam of een andere plek in het land. Met de coronacrisis werd ook hij „verbannen” naar zijn zolder in Oosterbeek. Dáár ontstond het idee om de elpee die hij en zijn band al tijden wilden maken nu eens echt te gaan opnemen.

Kleiss begon zelf met een simpel achtergronddeuntje, nam daarbij zijn eigen saxofoonpartij op. De rest van de band doet thuis hetzelfde. ’s Avonds plakt Kleiss al die geluidsbestanden aan elkaar. De bijdrage van twee bandleden komt nu zelfs uit een vakantiehuis in Italië. De „Corona Takes”, zoals Kleiss ze noemt, „zijn het perfecte pauzeproject.”