Keolis

Provincies willen ov-vergunning intrekken om ‘vals spel’

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel willen een omvangrijke vergunning voor openbaar vervoer intrekken vanwege ‘vals spel’ van Keolis. Het vervoersbedrijf uit Deventer won vorig jaar de aanbesteding voor de ov-concessie maar heeft daarbij „opzettelijk onjuiste informatie verstrekt”. Dat hebben de provincies dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de ov-concessie IJssel-Vecht, die recht geeft op exploitatie van het busvervoer in delen van de drie provincies. Het eerste deel van de concessie begint in december van dit jaar, de looptijd is tien jaar. De contractwaarde voor de hele periode is 800 miljoen euro. De drie provincies werken nu aan noodmaatregelen om het busvervoer toch door te kunnen laten gaan. Waarschijnlijk is de omstreden, al gedane bestelling van 259 Chinese bussen van de baan. (NRC)