gerechtshof

Rechter doet op 4 september uitspraak in proces-Wilders

Het hoger beroep tegen PVV-leider Geert Wilders over zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak komt op 4 september tot een einde. Het hof maakte woensdag bekend geen aanleiding te zien een vervolgonderzoek te laten doen en meer informatie te vergaren, waar Wilders om had gevraagd. Wilders mocht nu in de rechtszaal het zogenoemde laatste woord uitspreken. Hierin stelde hij dat de rechtszaak een „pure heksenjacht” is. Volgens de PVV-leider heeft hij met zijn uitspraak in 2014 een probleem aan de kaak gesteld en was er geen sprake van discriminatie of haatzaaien. Hij benadrukte dat hij niet „alle Marokkanen het land uit wil hebben”, maar wel een probleem ziet in de oververtegenwoordiging van Marokkaanse Nederlanders in de criminaliteitsstatistieken en de islam in Nederland. (NRC)