Thuiskok

Cool sour coleslaw

Bij een barbecue horen verschillende soorten salades. Zoals deze klassieke, frisse koolsla die het vet van het vlees een beetje breekt. In het boek staat bijna nergens voor hoeveel personen de gerechten zijn, dus het komt op de lezer zelf aan om een inschatting te maken en te bepalen hoeveel die per persoon wil serveren. Het hangt er ook van af wat u erbij maakt. Voor wie niks met barbecueën heeft, deze salade hóéft natuurlijk niet in combinatie met vlees.

De bereiding van dit bijgerecht begint met de voorbereiding van het ingrediënt dat het gerecht zo lekker knapperig maakt: de wortel. Snijd de wortel julienne, dus in flinterdunne staafjes zo lang als een luciferhoutje. Snijd dan een kwart van de witte kool zo klein mogelijk – hoe fijner, hoe smakelijker en hoe beter verteerbaar. Het gerecht krijgt zijn mooie felle kleur dankzij de rodekool en rode ui. Hak een kwart rodekool en een halve grote rode ui fijn en voeg beide toe. Ook hierbij geldt: hoe fijner, hoe beter. Nu is de dressing aan de beurt. De basis daarvoor bestaat uit 100 g mayonaise. Voeg hieraan 25 g crème fraîche, 1 theelepel grove mosterd en 1 eetlepel appelazijn toe. Meng alles goed en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de dressing naar wens over de salade.