Podcast

De omerta van Oss

Arie werd beschermd door justitie, maar nu is zijn leven kapot.

Arie den Dekker deed waarvoor overheidsdiensten in Brabant al jaren pleiten: hij meldde bij de politie wat hij had gezien na een liquidatie in zijn thuisplaats Oss. Hij kwam terecht in de getuigenbescherming van de overheid en zag zijn leven voorgoed veranderen. Wat is de prijs van praten met de politie?

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Henk Ruigrok van der Werven
Montage: Jan Paul de Bondt

Lees hier het artikel dat Jan Meeus en Bram Endedijk schreven naar aanleiding van het verhaal van Arie den Dekker: Je bent niet altijd een held als je een misdaad meldt Eerder schreef Bram Endedijk dit verhaal over een getuige waarvan justitie naar eigen zeggen zijn leven heeft verwoest: Getuigen tegen een wietbende