Hoofdredacteur Gaykrant teruggetreden na aanhouding

Gaykrant De hoofdredacteur van Gaykrant Hans Prummel is vrijdag teruggetreden. Hij werd een week geleden aangehouden.
De regenboogvlag wappert ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride.
De regenboogvlag wappert ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De hoofdredacteur van Gaykrant Hans Prummel is teruggetreden. Dat meldt de online krant maandag via de eigen website. Als reden voor de terugtreding wordt gemeld dat het om „persoonlijke omstandigheden” zou gaan. Tegenover het AD heeft het medium bevestigd dat Prummel vorige week werd aangehouden door de politie om nog onbekende redenen.

Het is onbekend of het terugtreden van de hoofdredacteur verband houdt met zijn aanhouding. Zijn advocaat Justin Kötter verklaart tegenover NRC dat hij geen uitspraken kan doen over de zaak. Tegen de NOS zegt adjunct-hoofdredacteur Paul Hofman dat als Prummel zich schuldig heeft gemaakt aan „laakbaar gedrag”, Gaykrant daar afstand van neemt.

Hans Prummel leidde de hernieuwde Gaykrant sinds 2017 nadat de originele, papieren Gaykrant in 2013 failliet was gegaan. Zijn functie als hoofdredacteur wordt vooralsnog overgenomen door adjunct Hofman.