Thuiskok

Johnnycakes gebakken vis

Raw fillet of cod with green rosemary
Raw fillet of cod with green rosemary
Johnnycake is een soort platbrood van maismeel dat gefrituurd wordt. Je vult ze als pita’s met vlees, vis of groenten en een saus erbij. Maak eerst de chayotesaus: Meng de mayonaise, mosterd, kappertjes, chili, gember en het limoensap in een kom. Spatel de chayote erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg de olie toe en roer het water door het mengsel tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg op een lichtbebloemd oppervlak tot het glad is. Voeg indien nodig meer bloem of water toe. Laat 1 uur rusten. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol er balletjes van. Rol met een deegroller uit tot 1,25 cm dikke plakken. Niet te dun, anders blazen ze niet op tijdens het bakken. Laat 10 minuten rusten onder een vochtige theedoek. Verwarm de olie tot 175 graden. Bak de johnnycakes in de olie tot ze opblazen en goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 2-3 minuten. Draai de broodjes en bak ook de andere kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng het maismeel, rijstmeel, water en ijsklontjes door elkaar zodat het een consistentie krijgt van melk. Haal de vis door het beslag en bak de vis in de hete olie in ongeveer 2-3 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de johnnycakes open en vul met de gebakken vis, sla, tomaat, ui en chayotesaus. Serveer direct.