Podcast

Meelezen met de appjes van de onderwereld

Nederlandse en Franse rechercheurs onderschepten de afgelopen maanden honderd miljoen PGP-berichten. Een goudmijn aan informatie, maar er zijn ook zorgen.

De trots was van de gezichten af te lezen. Gisteren kondigde de Nederlandse justitie de grootste hack aan van versleutelde criminele communicatie in de geschiedenis. Meer dan 100 miljoen berichten afkomstig van zogeheten PGP-telefoons. Maar het nieuws is niet alleen goed, ziet misdaadverslaggever Jan Meeus. De berichten leggen de massaliteit bloot van de drugscriminaliteit in Nederland. Een gevecht dat eigenlijk niet meer is te winnen.

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Felicia Alberding
Montage: Yeppe van Kesteren

Lees ook de reconstructie van Jan Meeus en Wouter Laumans: Hoe een PGP-hack narcostaat Nederland feilloos blootlegt