Kamerdebatten

Ollongren komt in het najaar met plan om racisme te bestrijden

De Tweede Kamer debatteerde deze week over antisemitisme én over racisme. Bij beide debatten werden moties ingediend waarin het kabinet wordt gevraagd een Nationaal Coördinator aan te stellen die de leiding krijgt bij de bestrijding van het probleem. Een beetje zoals er ook al een Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding bestaat. En bij het racismedebat werd ook nog eens een motie ingediend om een staatscommissie in te stellen die onderzoek doet naar institutioneel racisme. „Het zijn eigenlijk soortgelijke ideeën”, zei minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). „Ik denk dat het goed is dat we er door dit soort dingen naar streven om de aandacht voor het onderwerp vast te houden.” Ollongren heeft toegezegd dat het kabinet in het najaar met een uitgewerkt plan komt. (NRC)