Recensie

Recensie Muziek

Haim klinkt stoer en tegelijk persoonlijk

Gelukkig staat op het nieuwe album van Haim maar één typisch Haim-nummer. ‘The Steps’ heeft de lijzige Westcoast-stijl en de meerstemmige koorzang dat we kennen van de eerdere albums. Afgezien hiervan kiezen Alana, Este en Danielle Haim nu klassieke liedstijlen. Gitaar en drums combineren ze met Indiase percussie, opgloeiende synthesizers of ijselijk gegil. Het geluid is wijds en ‘open’, waarbij maffe effecten vanuit de coulissen opdoemen. Soms klinkt het geconstrueerd, wat wellicht samenhangt met de productiestijl van Rostam Batmanglij, ex-lid van Vampire Weekend.

De ironische albumtitel, Women In Music Pt. III, verwijst naar dit derde album van het trio, dat, zoals blijkt uit ‘Man From The Magazine’ nogal wat seksistische interviewvragen te verwerken kreeg. Hun nieuwe nummers zijn stoer en tegelijk persoonlijk, gevoelvol gezongen door Danielle: teder in ‘I Know Alone’, wanhopig in ‘I’ve Been Down’ en droevig in ‘Hallelujah’, over een overleden vriendin.