Diploma Uitreiking in de JC Arena

Foto Olivier Middendorp

Als goedmakertje voor het niet doorgaan van hun eindexamen kregen de eindexamenleerlingen van het IJburg College in Amsterdam woensdag hun diploma overhandigd in de Johan Cruyff Arena. De 279 geslaagden, van vmbo tot vwo, waren allemaal kort met een foto te zien op de grote beeldschermen van de Arena, met een paar trefwoorden over wie ze zijn. Naast een toespraak door hun mentor en de directeur werden de leerlingen via video gefeliciteerd door wethouder van onderwijs Marjolein Moorman en onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie). Ter afsluiting werd er met een drone een groepsportret gemaakt.

In Rotterdam was er een soortgelijke gebeurtenis: in de Kuip kregen leerlingen van Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel hun diploma uitgereikt.