Conflict

Automobilist rijdt met opzet basisschool in Grootebroek in

Een 55-jarige automobilist is woensdagavond met opzet een basisschoolgebouw in het Noord-Hollandse Grootebroek binnengereden. De man was onder invloed van alcohol, en had een conflict met de school, aldus de politie donderdagochtend. Niemand raakte gewond. In de sportzaal van de basisschool waren leerlingen en ouders aanwezig voor een afscheidsmusical. De auto reed door de voordeur naar binnen en kwam na „ongeveer twintig meter” tot stilstand in de gang van het gebouw, aldus een woordvoerder van de politie. De gymzaal bevond zich aan de zijkant van die ruimte. Op het moment van de actie was de gang leeg. Enkele minuten daarvoor bevonden zich hier volgens de politie nog wel ouders en leerlingen. Het is niet bekend hoeveel mensen in het gebouw aanwezig waren. (NRC)