Soepkeuken

Nu we massaal thuiswerken, kunnen we onze pauzes ineens vrij invullen. Fotograaf Folkert Koelewijn legt vast wat we zijn gaan doen.

Met de verbouwing van het huis van Roeland Merks (47) in Den Haag werd zo ongeveer begonnen op het moment dat de coronacrisis uitbrak. Merks, hoogleraar mathematische biologie aan de Universiteit Leiden: „Dat gaf natuurlijk wel wat overlast… maar ik vond het ook een blessing in disguise. Je kunt de verbouwing zo goed in de gaten houden.”

Aan het begin van de crisis begon Merks met het koken van soep voor de lunch, voor hemzelf, zijn man, de werklui. „En na de tweede keer kon ik eigenlijk al niet meer terug.” Op de foto deelt hij een tomaat-paprikasoep uit, één van de favorieten in de afgelopen maanden. „Om twaalf uur, half één ga ik naar beneden. Uien en groenten snijden, alles in de pan. Dat is echt een rustmomentje.”