Schip vaart tegen Rotterdamse Willemsbrug, verliest containers

Rotterdam Het schip dat tegen de Willemsbrug is gevaren, verloor drie containers. Er raakte niemand gewond en de brug is niet zwaar beschadigd geraakt.
Een container van het schip dat woensdag tegen de Willemsbrug in Rotterdam voer is naar de kade gedreven.
Een container van het schip dat woensdag tegen de Willemsbrug in Rotterdam voer is naar de kade gedreven. Foto ANP

Een binnenvaartschip is woensdag tegen de Willemsbrug in Rotterdam gevaren. Dat meldt de Rotterdamse politie. Het schip is door de botsing in ieder geval drie containers verloren. Op beelden die op sociale media rondgaan is te zien dat de containers in het water liggen en naar de kant zijn gedreven. Een van de containers zou zijn gezonken.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij het incident; ook is er geen sprake van verspreiding van gevaarlijke stoffen. De politie laat aan persbureau ANP weten dat de brug amper beschadigd is geraakt.

RTV Rijnmond meldt dat het schip onder Duitse vlag voer en dat de containers leeg zijn. Hoe het voorval kon gebeuren is nog niet duidelijk. Mogelijk was het schip te hoog beladen. Op beelden is te zien dat onderdelen van de brug los zijn geraakt. Het verkeer over de Willemsbrug, die de rechteroever van de Nieuwe Maas met het Noordereiland verbindt, was woensdagmiddag tijdelijk afgesloten.