Rechts-extremisme

Deel Duitse elite-eenheid van leger opgeheven om incidenten

Het Duitse ministerie heeft één van de vier commando-eenheden van het Duitse leger opgeheven na een reeks incidenten in de extreem-rechtse sfeer. Dat schrijven Duitse media dinsdag. Het gaat om het zogenoemde Kommando Spezialkräfte (KSK), een elitekorps. Internationale oefeningen van het hele KSK worden per direct geschrapt. De opgeheven eenheid bestond uit zo’n zeventig militairen. De overige drie onderdelen worden gereorganiseerd. Het besluit in te grijpen bij de commando’s komt niet onverwacht. De speciale eenheid van het Duitse leger kwam de afgelopen jaren meermaals in het nieuws. Drie jaar geleden kwam bijvoorbeeld naar buiten dat een aantal commando’s tijdens feestjes de Hitlergroet had gebracht, wat in Duitsland strafbaar is. (NRC)