Dominique Leroy

Oud-topvrouw Proximus schikt in voorkenniszaak

Dominique Leroy, die vorig jaar de leiding zou krijgen bij KPN, heeft een schikking getroffen met de Belgische beurswaakhond FSMA in een zaak waarin zij verdacht wordt van aandelenhandel met voorkennis. Leroy, eerder topvrouw van het Belgische telecombedrijf Proximus, koopt voor bijna 108.000 euro vervolging af, meldt de toezichthouder. De Brusselse raadkamer beslist later deze maand over de deal. Vlak voordat Leroy vorig jaar naar KPN zou gaan, verkocht zij 10.840 Proximus-aandelen ter waarde van zo’n 285.000 euro. De FSMA oordeelde dat Leroy „bevoorrechte informatie” bezat, vanwege haar vergevorderde onderhandelingen met KPN. Het Nederlandse bedrijf zag vanwege de zaak af van Leroys aanstelling. Leroy heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. (NRC)