Entertainmentindustrie

Cirque du Soleil wil faillissementsbescherming

Entertainmentgroep Cirque du Soleil heeft in de VS faillissementsbescherming aangevraagd. Door coronamaatregelen wereldwijd kan het Canadese bedrijf sinds maart nagenoeg geen shows meer uitvoeren, wat heeft geleid tot grote financiële problemen. Alleen in China heeft Cirque du Soleil sinds begin juni weer een show lopen. Cirque du Soleil benadrukt dat het nog niet failliet is, wel geniet het bedrijf nu bepaalde bescherming waardoor het langer de tijd heeft om de financiën op orde te krijgen. De entertainmentindustrie is hard getroffen door de coronacrisis. Maandag werd ook duidelijk dat Broadway waarschijnlijk tot het einde van het jaar dicht blijft. Sinds 12 maart wordt er aan de beroemde weg vol theater in New York niet meer opgetreden. (NRC)