Black Lives Matter

Amerikaans stel richt vuurwapens op antiracismedemonstranten

Een Amerikaans stel heeft zondag vuurwapens gericht op voorbijlopende Black Lives Matter-demonstranten. Dat is te zien op foto’s en video’s die op sociale media worden gedeeld. Het gaat volgens Amerikaanse media om twee advocaten die in een chique buurt van de stad St. Louis wonen. Op de beelden is te zien dat de vrouw een revolver of pistool in haar hand heeft en de man een semi-automatisch geweer. Het is niet duidelijk of de wapens geladen waren. De beelden hebben op sociale media veel losgemaakt. De Amerikaanse president Trump heeft de beelden gedeeld op zijn Twitterpagina en daarna weer verwijderd. Maandag hebben de man en de vrouw gereageerd op het incident. Zij zeggen de boodschap van Black Lives Matter-betogers te onderschrijven. Volgens het duo waren er „enkele gewelddadige individuen” en vreesden zij dat hun eigendom in gevaar was. (NRC)